trende

Rusya Vizesi Başvurusu

Anasayfa » Rusya Vizesi Başvurusu

Rusya vize başvuru işlemlerinde bulunacak olan başvuru sahiplerinin dikkatine Rusya ile Türkiye arasında imzalanan vize muafiyeti anlaşması gereğince iki ülke vatandaşları karşılıklı olarak 18 gün içerisinde 90 günü geçmeme şartıyla vize muafiyeti anlaşması askıya alınmıştır.

Rusya Federasyonu diplomatik yetkilileri Rusya’ya seyahat planlayan T.C. Umuma Mahsus pasaport sahiplerini ve Türkiye oturum iznine sahip üçüncü ülke vatandaşlarını 01 Ocak 2016 tarihinden itibaren vize prosedürüne tabi tutmuştur. Rusya’ya seyahat planlayan kişiler, Rusya vize başvurularını görev alanına göre Rusya Konsolosluğu, Rusya Büyükelçiliği veya konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezi aracılığı ile tamamlayabilirler. Rusya seyahati bulunan T.C. vatandaşları Rusya turistik faaliyet ve kısa süreli iş görüşmeleri için tek veya çift girişli Rusya vize başvurusunu tamamlamalıdırlar. T.C. Hususi ve Hizmet pasaportuna sahip kişiler 30 günü geçmeme koşulu ile Rusya vize işlemlerinden muaftırlar. Rusya vize başvurusunda bulunurken Rusya vize başvuru anketinin doldurulması gerekmektedir. Rusya vizesi başvuru anketleri Rusya Konsolosluğunun resmi sitesinden elektronik olarak doldurulmaktadır. Rusya vize başvuru anketi doldurulurken başvuru esnasında ekte sunulacak diğer belgelerle tutarlı olmasına dikkat edilmelidir.

Rusya vizesi başvuru formu, başvuru sahibi tarafından eksiksiz doldurulup, şahsen imzalanmalıdır. Rusya vize başvuru formunda, fotoğraf için ayrılan yerde başvuru sahibinin fotoğrafı bulunmalıdır.  Rusya vizesi başvuru formu, başvuru yapan kişi tarafından eksiksiz doldurulup imzalanmalıdır. Rusya vize başvuru formunun eksik veya yanlış beyanlarla doldurulması durumunda Rusya Konsolosluğu vize başvurusunu reddedebilir. Rusya vizesi başvuru formları orijinal olmalıdır. Rusya elektronik vize başvuru formu online olarak doldurulsa da doldurma işlemi tamamlandıktan sonra çıktısının alınarak, başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanması gerektiği unutulmamalıdır. Rusya vize başvuru formunda beyan edilen tüm bilgiler gerçeği yansıtmalı, yasal olmalı, ülkeye kaç defa giriş ve çıkış yapılacağı belirtilmelidir. T.C. vatandaşı Rusya’da kaldığı süre boyunca Rusya’ya komşu ülkelerin ziyareti veya söz konusu ülkelerden dönüşünde Rusya topraklarından geçmesini gerektiren durumlarda başvuru sahibi çift girişli Rusya vizesi talep edebilir. Bu durumda yolcunun seyahat güzergahı, tur operatörünün turistik hizmet programı sözleşmesinde değil, turistik belgede belirtilmelidir.

Rusya vize başvurusu, Rusya’ya seyahat edecek kişinin ülkeye giriş çıkış sayısına, ülkede kalma süresine ve seyahat amacına göre yapılmaktadır. Rusya’ya giriş çıkış sayısına göre başvuru üçe ayrılmaktadır. Tek Girişli Rusya Vizesi; Rusya’ya tek seferde 1 kez giriş ve çıkış hakkı sağlamaktadır. Çift Girişli Rusya Vizesi başvuru sahibine 2 sefer giriş ve 2 sefer çıkış hakkı tanırken; Çok Girişli Rusya Vizesi uzun süreli verilebilmekte (180 gün içerisinde 90 gün), başvuru sahibine iki ve daha fazla ülkeyi ziyaret etme hakkı tanımaktadır. Tek ve çift girişli Rusya vizesi en fazla 30 gün olacak şekilde verilmektedir. Rusya vize kategorisine göre vize ücretleri değişiklik göstermektedir. Rusya vize başvurularını kabul eden aracı firma, Rusya vize harç ücretine ek olarak servis/hizmet bedeli talep etmektedir.

Türkiye’den Rusya vizesine başvuru yapacak Angola, Afganistan, Bangladeş, Vietnam, Hindistan, Sri Lanka, İran, Çin, Nepal, Nijerya, Pakistan, Ruanda, Cezayir, Suriye, Somali, Gürcistan, Çad, Etiyopya, Irak, Kuzey Kore vatandaşlarının süresiz ikamet izinlerini ibraz etmeleri gerekmektedir. Arnavutluk, Makedonya Haiti, Mısır, Japonya, İrlanda, Lesotho, Libya, Bahreyn, Mali, Meksika, Yeni Zelanda, Umman,  Venezuela, Kore, Suudi Arabistan, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, Birleşik Arap Emirlikleri, Sierra Leone, Ekvator Ginesi, Güney Afrika Cumhuriyeti vatandaşları için 90 gün süreyle Türkiye’de kalma izni gerekmektedir. Yasal mevzuata uygun şekilde 90 gün süreyle Türkiye Cumhuriyeti’nde ikamet iznin belgeleyen evrak olarak öğrenci veya çalışma izni belgesi, süreli ikamet izni belgesi de dahil olabilmektedir.

Whatsapp
Seçkin
Seçkin
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?